وداع با آقای شهید ایران

۱۵ تیر ۱۴۰۵ - ۰۹:۳۷
کد مطلب: ۱۱۵۵۱۲۵

بهای نفت در معاملات امروز با نوسان محدود همراه بود؛ نفت برنت به ۷۱.۷۸ دلار در هر بشکه رسید و نفت آمریکا اندکی کاهش یافت.

کاهش قیمت نفت درپی تصمیم جدید اوپک‌ پلاس
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به‌گزارش قدس آنلاین، قیمت آتی نفت خام برنت پس از افزایش ۰.۴۵ درصدی در روز جمعه، در معاملات روز جاری به ۷۱ دلار و ۷۸ سنت در هر بشکه رسید.

قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۲۰ سنت معادل ۰.۲۹ درصد کاهش، به ۶۸ دلار و ۴۹ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت خام آمریکا در معاملات روز جمعه به دلیل تعطیلی بازارهای آمریکا در آستانه تعطیلات روز استقلال در روز شنبه، به ۶۸ دلار و ۴۹ سنت در هر بشکه رسید.

هر دو شاخص پس از کاهش چشمگیر در چند هفته اخیر، هفته گذشته تغییر چندانی نداشتند، زیرا سرمایه‌گذاران ضمن توجه به بهبود صادرات نفت خلیج فارس، مذاکرات میان ایران و آمریکا را از نزدیک زیر نظر داشتند.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش از جمله روسیه روز یکشنبه توافق کردند که اهداف تولید گروهی را از ماه اوت به میزان ۱۸۸ هزار بشکه در روز افزایش دهند که مشابه افزایش تولید تصویب شده در ماه‌های ژوئن و ژوئیه است.

با این حال، این افزایش به دلیل تجاوز آمریکایی صهیونی به ایران و مسدود شدن تنگه هرمز به روی تردد نفتکش‌های تولیدکنندگان کلیدی اوپک، از جمله عربستان سعودی، کویت و عراق بست که تولید آنها را محدود کرد، تا حد زیادی روی کاغذ باقی مانده است.

تونی سیکامور، تحلیلگر بازار IG، گفت: «این افزایش تا حد زیادی مطابق با انتظارات بود. با خروج امارات متحده عربی و احتمالا عدم تحقق سهمیه‌های تولید، در حال حاضر نسبت به تاثیر این اقدام مطمئن نیستم.»

امارات متحده عربی از اول ماه مه از اوپک خارج شد.

اعضای اوپک در منطقه خلیج فارس احیای تولید را که در طول جنگ تحمیلی علیه ایران متوقف شده بودند، آغاز کرده‌اند و صادرات خود را افزایش می‌دهند.

یک نظرسنجی رویترز نشان داد که تولید نفت اوپک در ژوئن نسبت به ماه قبل، ۳.۳ میلیون بشکه در روز افزایش یافت و به ۱۹.۴۳ میلیون بشکه در روز رسید و از پایین‌ترین سطح خود در بیش از دو دهه گذشته بهبود یافت.

بر اساس گزارش رویترز، صادرات نفت خلیج فارس در ژوئن بیش از ۳ میلیون بشکه نسبت به ماه مه افزایش یافت و از ۱۰ میلیون بشکه در روز فراتر رفت، اما بر اساس داده‌ها، حجم آن ۴۰ درصد کمتر از سطح قبل از جنگ است.

علاوه بر این، منابع صنعتی گفتند که ارسال محموله‌های نفتی از بنادر غربی روسیه در ژوئن به رکورد بالایی رسید و انتظار می‌رود این سطح در ژوئیه نیز حفظ شود زیرا پالایشگاه‌های این کشور در حملات پهپادی اوکراین آسیب دیده‌اند که مسکو را به افزایش صادرات نفت خام وادار کرده‌ است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha